Използвате Firefox? Бъдете готови за реклами в браузъра ви

Според Mozilla новата рекламна инициатива на Firefox представя по-щадящ и по-умерен подход за рекламиране.

0
Firefox лого
Снимка/Mozilla

Нестопанската организация Mozilla, която разработва и поддържа популярния интернет браузър Firefox, съобщи, че ще започне да показва реклами там, където се показват тъмбнейлите на най-посещаваните страници при отварянето на нов таб. Докато повечето от тези тъмбнейли, които Firefox нарича „Enhanced Tiles”, ще останат директни връзки към вашите любими страници, някои ще показват спонсорирани лога или промотирани изображения.

Решението идва след едногодишен експеримент, тестващ възприемчивостта към рекламите сред малка група от потребители на Firefox.

Рекламите са начин за базираната в Маунтин Вю, Калифорния, Mozilla да остане релевантна във време, в което повече хора използват Internet Explorer на Microsoft и Chrome на Google, за да сърфират в Интернет. Организацията се надява спонсорираните връзки да й помогнат да повлияе на мощни рекламни групи, без да прави компромис с нестопанските си ценности. Рекламите също така представляват потенциален нов източник на приходи за Mozilla, която получава по-голяма част от приходите си от Google посредством споразумение, по силата на което Google е търсачката по подразбиране.

[pull_quote_center]Виждаме това като значителен източник на приходи за Mozilla[/pull_quote_center]Дарън Херман, вицепрезидент на Mozilla, казва на CNET в интервю. [pull_quote_center]Използваме себе си, за да покажем, че е възможно да се рекламира в мащаб, в какъвто никой друг не може.[/pull_quote_center]

Firefox ще даде възможност на потребителите да блокират рекламите.